Szerdán flant csináltam, karamellásat, kávésat, citromosat. Ez lényegében az, ami nálunk a puding. Azonban a puding, a franciáknál egy másik desszertet jelöl. A történet szerint régen, a megmaradt ételek összekeverték, természetesen a gasztronómiai illem keretein belül és ebből alakult ki a pouding. Általában kenyér, tej, vaj, szőlő és cukor alkotja az alapanyagokat. Örülök, hogy ismét tettünk egy gasztronómiai kitekintést a pudingokkal, már csak azért is örvendetes ez, mert én flant csináltam, aminek lényegében semmi köze a poudinghoz...
Csütörtökön meg hirtelen karácsony lett...
mint biológia, a másik kettő egyértelmű ;) |
És nagyon jó dolog, hogy augusztussal ellentétben most már a pékségek heti 1 nap vannak csak zárva, de akkor is felváltva, tehát mindig van egy nyitva. Én azért, ha tehetem a Balzard et Picquemard-hoz megyek, ott csokisabb a csokiskenyér, és frissebb a baguette is. Az eladók meg mindig kedvesen mosolyognak és bondzsurnéznak. Bár ez általános jelenség a franciáknál.
Örülök, hogy Annabella visszatért ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése